Sekolah Kebangsaan Kongsi

Pada 05hb. November 2008 hari Rabu, sekali lagi promosi ke sekolah diteruskan.

Lokasi seterusnya adalah ke Sekolah Kebangsaan Kongsi, Balik Pulau. Sekolah ini adalah merupakan sekolah yang terletak di tengah-tengah kawasan Perpustakaan Desa PNM Titi Teras dan Perpustakaan Desa Sungai Burong.

Promosi bermula pada pukul 9.30pagi dan berakhir pada pukul 1.15 petang.

Antara kakitangan yang terlibat adalah terdiri daripada Pembantu Perpustakaan yang berdekatan iaitu PD PNM Titi Teras, PD Sungai Burong, PD Pulau Betong, dan PD Permatang Pasir.Kalau nak diikutkan rasa macam tak cukup kakitangan tetapi dengan komitmen yang di berikan alhamdulillah mendapat pulangan yang lumayan..he he

Keahlian yang berjaya diperolehi adalah kira-kira hampir 200 orang.

Taklimat diberikan mengikut tahun/darjah memandangkan terdapat 13 kelas. Setelah selesai taklimat dan penerangan barulah pelajar-pelajar dibenarkan melihat pameran, menyertai aktiviti seperti kuiz dan seterusnya membuat pendaftaran. Sesi mengambil gambar secara percuma juga disediakan pada hari tersebut.

Walaubagaimanapun, ramai pelajar-pelajar Sekolah Kebangsaan Kongsi ini telah menjadi ahli di Perpustakaan Cawangan Balik Pulau memandangkan lokosi perpustakaan tersebut juga berhampiran dengan sekolah.

Bangunan SekolahPusat Sumber
Sekitar Sekolah

Sesi taklimat, pameran, pendaftaran, mengambil gambar dan menjawap soalan kuiz

Mohon maaf kepada murid-murid pra sekolah yang tidak sempat bersama-sama promosi kali ini. Insyaallah jika ada kesempatan di lain hari kami akan aturkan promosi di sana pula..

Jutaan terima kasih tidak terhingga kepada Guru Pusat Sumber iaitu Cikgu Norazian Bt Abd Razak dan Cikgu Saliza Bt Mansor yang bersama-sama menjayakan promosi kali ini.

Kalau ada sumur di ladang,
Boleh kita menumpang mandi,
kalau ada umur yang panjang,
Insyaallah tahun depan kami datang buat promosi lagi...

Daripada wargakerja ...Pembantu Perpustakaan
Semoga promosi seperti ini akan di pergiatkan supaya dapat menambahkan lagi pendedahan perpustakaan dan minat membaca kepada masyarakat luar bandar.

Anda juga boleh menghubungi kami jika berminat kami mengadakan promosi perpustakaan desa dan aktiviti di tempat anda.

Segalanya PERCUMA!!!

Semoga semua pihak mendapat manfaat daripada program seperti ini.

" Semarak Budaya Ilmu "

Tiada ulasan: